דברים שנכתבו לזכרו באתר “פני יגור” מוגש באדיבות האתר
השלמות: אבינעם מיסניקוב
נולד ביום י”ג בסיוון תש”ד (4.6.1944)
נפל ביום ב’ סיוון תשכ”ז (10.6.1967)

בן אברהם וחנה. נולד ביום י”ג בסיוון תש”ד (4.6.1944) ביגור. הוריו – חברים ותיקים במשק, חלוצי עבודה ומסורים לכל המתהווה בו. בגיל רך, בהיותו ילד חלש וצנום, עסק בעניינים שמשכו את לבו, כגון בעלי חיים וטבע; לא פעם קם בלילה ויצא (גם בקור ובגשם) כדי לכסות את העיזה או את הכלב שליד הגן. כל צעצוע נהג לפרק כדי לדעת מה נעשה בתוכו ולאחר מכן השתדל להרכיבו מחדש. את חינוכו קיבל במשק ועם התבגרותו חל שינוי רב בהתפתחותו הפיסית. הוא התחיל ללמוד יפה ובעיקר הצטיין בלימודי המתמטיקה והטבע. היה לו כושר ארגון: בטיולי כיתה היה הוא מארגן את הטיול או את המחנה.
כאשר גויס לצה”ל בינואר 1962 ביקש את אישור האסיפה הכללית להתגייס לחיל האוויר וכשקיבל את האישור אורו עיניו משמחה. כשם שבילדותו נתגלה בו יצר הסקרנות בפירוק צעצועיו והרכבם, כן בא יצר ההרפתקנות בעלומיו והתבטא ברצון להתמודד עם אתגר, כגון שאיפה לפתור שאלה מתמטית מסובכת, דיון וויכוח בבעיות רעיוניות ומוסריות למען הגיע ליסוד האמת שבהן; ועתה באו שניהם כדחף פנימי ממעמקיו לשלוט במטוס! ומוזכר הדבר כי בצד המתמטיקאי וחובב הטכניקה היתה בו נפש רגישה שהתפעמה מנוף יפה, ממוסיקה נאה, משיר ומסיפור אמנותי.
לאחר שסיים את שירות החובה שלו היה בצבא הקבע. האווירה המשפחתית החינוכית של הוריו בעלי העבר התנועתי מחד גיסא, ומאידך – חובת הלבבות למילוי תפקידים בשירות הציבור והתנועה תוך שמירה על ענווה וסגנון חיים צנוע, מזגו הטוב שהתבטא במאור פניו, נכונותו לעזור לחברו ואופטימיותו השופעת חיים – תכונות אלו סייעו לגדל אדם מקובל, אהוב על הבריות ואיש צוות מעולה.
נסיבות נפילתו:
בימי מלחמת ששת הימים הטיס מטוסי סופר מיסטר בטייסת 105 בבסיס חצור. ביום השישי לקרבות, הוא ב’ בסיוון תשכ”ז (10.6.1967) הטיס את מטוס 91 במסגרת רביעיה של הטייסת שתקפה כוחות סוריים בגזרת קונייטרה. הרביעייה נכנסה לתקיפה בזוגות. יאק נבו וגייפמן תחילה, ומס’ 3 ו – 4 היו מתוכננים להיכנס אחרי שמס’ 1 ו – 2 סיימו. בדיעבד התברר, שאחרי מספר יעפים של נבו וגייפמן, נותק הקשר עם מטוסו. המטוס נפגע מאש נ”מ שירו הסורים, הוא הספיק לנטוש אותו אך נתפס ע”י הסורים שהיו בנסיגה ונרצח על ידם. במותו הניח אישה.
קיבל את אות המופת על התנהגותו בקרבות נגד האויב. לאחר נפלו הועלה לדרגת סרן. הובא למנוחת עולמים בבית הקברות ביגור.
ב”שלושים” הוציא יגור את יומנו לזכר ארבעה מבניו שנפלו, והוא ביניהם. במלאת שנה לנפלם הוציא המשק חוברת לזכרם. זכרו הועלה בחוברת “אשר נפלו במלחמה” של הקיבוץ המאוחד.
תודתנו לצביקה רוזנברג על העזרה בפרטים.