פרטי המטוס
דגם: 175 בריטניה סדרה 313
יצרן: בריסטול,מפעל פילטון,בריטניה
מס’ יצרן: 13233
תולדות מטוס
המטוס ביצע את טיסת הבכורה ב-2 בספטמבר 1957, סופק לאל על ב-19 באוקטובר והגיע ארצה למחרת. ב-12 בדצמבר 1957, ביצע המטוס את טיסת הבריטניה המסחרית הראשונה של אל על.
בריטניה 4X-AGB בתערוכה האוירית בפרנבורו,ספטמבר 57 (Photo:John Black) | (אוסף אד קוטס) |
ב-13 בפברואר 1962, הושכר ליצרנית המטוס, חברת בריסטול שהשכירה אותו בשכירות משנה לחברת בריטיש יונייטד איירוויז באותו יום שם הופעל ברישום הבריטי G-ARWZ. עם פתיחת חברת הבת של בריסטול לשירותי אחזקה בשם “בריסטול איירקרפט סרוויסס” הוחזר המטוס רישומית לחברה החדשה ב-12 במרץ 1964 והושכר שוב רישומית לחברת בריטיש יונייטד.
המטוס הוחזר לידי אל על ב-26.3.65 ופעל בשרותה עד ל-3 במרץ 1967, אז נמכר לחברת אייר ספיין הספרדית. רישומו הישראלי של המטוס בוטל ב-8 במאי 1967, ובספרד קיבל המטוס את אות הקריאה הזמני EC-WFL שהוחלף ל-EC-BFL מאוחר יותר. המטוס כונה בחברה “CANTABRICO”. והופעל, בחודשי החורף, כמטוס מטען יחד עם מטוס נוסף מדגם זה.
בשנת 1972, הוצא המטוס משירות ואוכסן בשדה התעופה בפלמה דה מיורקה עד למכירתו לחברת אינטרנשיונל אוויאישן סרוויסס בספטמבר 1973 שפרקה אותו לחלפים בש”ת ביגין היל.נגרט בשנת 1978.