נורד 046/4X-FAF

פרטי המטוס:

דגם: N.2501D נוראטלס

יצרן: פלוגזוגבאו נורד, גרמניה

מספר יצרן: D153

תולדות המטוס:

המטוס נשא את הקוד KA+164 בזמן ההרכבה הסופית, טיסות הניסוי וטיסת ההעברה לח"א הגרמני,שם נשא את הקוד GC+239 כשהופעל ע"י טייסת 631 של כנף התובלה LTG-63 בבסיס סלה כחלק מ"להק צפון" של ח"א הגרמני. כשהוחלט להעביר את המטוס לחיל האויר הישראלי, הוא הוטס לבסיס ח"א הצרפתי בלאהן שבגרמניה ומשם הטיס אותו צוות ישראלי  ב-3 באוקטובר 1962 דרך  מרסיי, שם בוצעה נחיתת בינים לתדלוק ולהעמסה ומשם לתל נוף.

הופעל בטייסת 103 מתל נוף, ומאוגוסט 74 מבסיס ח"א בלוד. יצא משירות בשנת 1979 (?) ואוחסן בנתב"ג. לאחר מכן נצבע לתצוגה והוצב בשער הבסיס. מאוחר יותר הועבר לתוך הבסיס.

עם מעבר טייסות התובלה של חיל האויר לבסיס נבטים וסגירתו של בסיס ח"א בלוד,הועבר המטוס בתובלה קרקעית לנבטים.הוא שופץ ע"י אנשי גף מבנה מטוס בטייסת התחזוקה בבסיס והוצב בפארק המטוסים ההיסטוריים בכניסה לבסיס

צילום: נחמיה גרשוני

שתפו את המאמר

מנוי
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
0
Would love your thoughts, please comment.x