תאונת אצטק 4X-CBH

פרטי המטוס:

דגם
:PA.23-250 אצטק F

יצרן:פייפר, ארה”ב

מספר יצרן: 27-8054055

שנת יצור:1980

אצטק 4X-CBH בהרצליה (צילום:מוטי שווימר)

תיאור האירוע:

בעל המטוס נפגש עם חברו, שהינו מדריך טיסה, בשדה דב ביום 24 ביוני 2013.הם המריאו מהשדה בשעה 10:30 לערך, כשנתיב הטיסה שאותו הגיש המדריך במרשה הטיסה היה ת”א-חיפה, ראש פינה וחזרה לת”א.

בהגיע המטוס לש”ת של חיפה, נכנס לצלע עם הרוח למסלול 34, קיבל אישור נחיתה, עבר את מפתן המסלול, ובהמשך נראה ע”י המגדל  מציף את המטוס לאורך יותר ממחצית המסלול, נוגע באיזור הקושרת, ובהמשך נראה בולם בחוזקה.

המטוס המשיך לרוץ,עבר את סוף המסלול ואת שטח הביטחון שבסופו ונפל לרחבת הכורכר שבהמשכו.כוחות כיבוי והצלה הוזנקו מהשדה וצוות רפואי מבית הספר הטכני של ח”א הנמצא בסמוך, והטייסים חולצו ללא פגיעות אך המטוס נהרס.

מחקירת חוקר התאונות הראשי (בדו”ח החקירה מס’ 86-13 שפורסם בתאריך 5.8.13) עולה כי התאונה נגרמה כתוצאה מ”נגיעה מאוחרת במסלול, במהירות גבוהה, תוך שיהוי בביצוע הבלימה”.

המטוס באתר התאונה (מקור:דו”ח התאונה)

שתפו את המאמר

מנוי
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
0
Would love your thoughts, please comment.x