תאונת בל 205 079

פרטי המסוק:

דגם: UH-1H

יצרן: בל, ארה”ב

מספר יצרן:

פרטי האירוע:

מסוק 79 של טייסת 124 יצא בתאריך 16 באוגוסט 1972 לסיור בדיקת חשודים במרחב שלמה שבסיני. נחת בא-טור, אסף חולית לוחמים וטס לאיזור ההרים.

כשאיתרו הלוחמים נקודה חשודה, טיפס המסוק לאורך רכס מעל לואדי. כשניגש לנחיתה, הוריד הטייס קולקטיב כשהמסוק היה במהירות 60 קשר. בפיינל לנחיתה, החל להוריד את המהירות עם שמירת כח.

כשהיה המסוק כ-100 מטר לפני נקודת הנחיתה, הרגיש הצוות שהם בשקיעה חריפה ובגובה נמוך. מהירות הקרקע היתה גבוהה ורוח הגב נשבה בעוצמה של 15 קשר. הטייס הבין שלא יוכל להפסיק את הגישה לנחיתה היות וקו ההנמכה של המסוק יהיה מתחת לגבעה.

הטייס החליט ללכת סביב. הוא הרים קולקטיב ובאותו רגע ירדו סיבובי הרוטור מתחת ל-6,300 סל”ד. המסוק פגע עם המגלש בקרקע והתהפך במדרון. המכונאי המוטס נקע את רגלו וחלק מהלוחמים שלא היו חגורים נחבלו.

למסוק נגרם נזק סוג 4.

שתפו את המאמר

מנוי
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

מאמרים אחרונים

קטגוריות

ניוזלטר מרקיע שחקים

הירשמו לניוזלטר של מרקיע שחקים ותהיו הראשונים לדעת על מאמרים ועדכונים חדשים באתר!

תודה על הרשמתך
0
Would love your thoughts, please comment.x