מטוסי קונסול ואנסון-הערכת מצב

שמישות מטוסי ההדרכה הדו מנועיים בבית הספר לטיסה

וכך הוא כותב (לא נגענו, שימו לב לעברית):

כללי

1.  טייסת אימוני צוותות אויר בבית ספר לטיסה 12 (הערת המערכת: טייסת 141) מאמנת טייסים למעבר למטוסים דו מנועיים, נווטים ואלחוטאי אויר, ובמידה שיותקן הציוד הדרוש, תאמן גם מקלעני אויר.

2.  מצב מטוסי האנסון והקונסול המופעלים בטייסת זו הינו ירוד ביותר, המטוסים רובם ככולם נקנו בשעתו כמטוסים ישנים בלי כל חלקי חילוף, ורובם הגיעו ארצה מבלי כל רישום לגבי השעות שעשו בעבר.

3.  כתוצאה סובלת מאד עבודת ההדרכה , אין כמעט אפשרות לבצעה בהתאם לתכנון ולתחזית מוקדמת. החזקת המטוסים צריכה מספר גדול יותר של מכונאים ואנשי אחזקה.

מטרה

4.  מטרת מכתב זה להבהיר את המצב בשטח האימונים במטוסי קונסול ואנסון, במגמה להדגיש את הצורך הדחוף לאשר תקציב לקניית חלקי חילוף למטוסים הנ”ל.

צריכת שעות:

קונסול 08 באילת

5.      מטוסי קונסול

מטוסי הקונסול משמשים לאימון טייסים בקורסי מעבר למטוסים דו מנועיים. לצורך ביצוע קורסים שוטפים בני 7 חניכים בכל קורס, דרושות לנו כ-50 שעות לשבוע, או 9 שעות בכל יום בממוצע.

על מנת לאפשר 9 שעות טיסה ליום, דרושים לנו 3 מטוסים שימושיים על ה”קו”. מאידך דרושים 6 מטוסים לעבודות מוסך ובקורת, כולל ב.א.א.22 , סה”כ 9 מטוסים.

אנסון 07 של ביה”ס לטיסה

6.      מטוסי אנסון

מטוסי האנסון משמשים לאימון צוותות אויר, ובעיקר לאימון נווטים. לגבי חישוב צריכת השעות, יש להתחשב בצריכת השעות לנווטים בלבד, היות והאלחוטאים מתאמנים בשילוב עם טיסות הנווטים.

לצורך ביצוע קורסים שוטפים בני 12 חניכים בכל קורס, דרושות לנו כ – 30 שעות בשבוע, בשלושה ימי טיסה לשבוע (בכל אחד משלושת הימים). על מנת לאפשר 10 שעות טיסה ליום, דרושים לנו 3 מטוסים שימושיים על ה”קו”. מאידך דרושים 3 מטוסים נוספים לעבודות מוסך ובקורת, כולל ב.א.א.22, סה”כ 6 מטוסים.

7.  מצב נוכחי

          מטוסי קונסול ואנסון

בחיל יש כיום 14 מטוסי קונסול, ומתוכם מצליחים להחזיק בממוצע מטוס אחד, לכל היותר שניים שימושיים על ה”קו” ליום, וזאת נעשה במאמצים גדולים ביותר.

מטוסי אנסון יש כיום 5 . מתוכם מצליחים להחזיק שימושי, במצב הטוב ביותר, אחד, בכל אחד משלושת ימי הטיסה השבועיים.

8.   מצב שני סוגי המטוסים ירוד ביותר (פרט לשני קונסולים ואוקספורד אשר התקבלו לפני זמן קצר).

9.   כתוצאה ממצב המטוסים הירוד, נבעו התקלות הבאות:

א.   קורס דו-מנועי מס’ 7 – הוארך מ-6 שבועות ל-12 שבועות.

ב.   קורס דו-מנועי מס’ 8 – הוארך מ-6 שבועות ל-13 שבועות.

ג.   קורס דו מנועי מס’ 9 – תאריך פתיחתו הוארך ב-3 שבועות, מספר השעות קוצץ ל-30, הסכנה שגם 30 השעות לא תבוצענה  היות ואין אפשרות להאריכו מאחר שחניכיו ומדריכי הטיס דרושים לעבודות ההדרכה ב-1 לספ’ 52.

ד.   קורס נווטים מס’ 4 – הוארך ב-4 שבועות נותרים. “למזלנו” נשארו בקורס זה רק 2 נווטים מסיימים, אחרת היה צורך להאריכו ביותר.

ה.   קורס נווטים מס’ 5 – הוארך לזמן בלתי מוגבל. היות ובקורס משתתפים 12 חניכים, בהתאם למצב שמושיות מטוסי האנסון היום, אין אפשרות אפילו להעריך את זמן הסיום.

ו.    קורס אלחוטאי אויר מס’ 1 – פוצל לשניים, על מנת לתת לחניכים  המתקדמים אפשרות סיום  מוקדם לאור מספר השעות האפשרי על מטוסי האנסון.

הקורס הוארך פעמיים. לראשונה ב – 12 שבועות ובשניה בשבועיים, סה”כ 14 שבועות.

ז.   קורס אלחוטאי אויר מס’ 2 – חניכיו יושבים בבסיס ומחכים לשלב הטיסות כבר קרוב ל – 3 חודשים. יתחילו בטיסות עם התחלת הטיסות של קורס נווטים מס’ 5.

10. למותר להדגיש כי המורל הבא כתוצאה  מדחיות והארכות הקורסים הן של החניכים והן של המדריכים – ירוד.

11.  יש צורך להחליף בכל המטוסים את המנועים, גורם התקלה העיקרי, למנועים חדשים או אחרי שיפוץ רבתי.

במערכות כן הנסיעה והגלגל האחורי דרושים חלקים חדשים בכמות מספקת לכל המטוסים, כגון “גלילי המעצורים”, “נעלי המעצורים”, “חלקי הבלמים” וחלקים אחרים.

במערכות ההידראוליות המצב פחות או יותר משביע רצון, או לפחות אינו מצריך פעולה מידית. כמו כן עבודות העץ אינן גורמות לתקלות רציניות.

12.  עקב חוסר בחלקים הנזכרים לעיל, מבוצעת עבודת ההחזקה בצורה בלתי נורמלית.כ-60% משעות האחזקה מוצא על עבודות החלפת חלקים ממטוס אחד למשנהו וחוזר חלילה. נעשות כל מיני עבודות חידושים ואימפרוביזציה לחלקים שאינם , וכתוצאה אינן מחזיקות מעמד.

“שימושיים על ה”קו” .ליין מטוסי הקונסול והאנסון בביה”ס לטיסה (באדיבות עמוס דור)

הזמנות לחלקי חילוף

13.  הגיעו ארצה 6 מנועים למטוסי קונסול במצב של אחרי שיפוץ רבתי, מנועים אלו חייבים לעבור ביקורת קבלה.

הוזמנו חלקים לשיפוץ רבתי  אשר יעשה ב-ב.א.א.22 לחמישה עשר מנועים נוספים, בחלקם כבר הגיעו ארצה. יש לזכור כי עבודת שיפוץ רבתי ע”י ב.א.א.22 יכולה להמשך על פני תקופה ארוכה ביותר.

יש צורך מידי  ב-10 מנועים אחרי שיפוץ- לצורך זה דרוש תקציב של 3,000 לי”ש

14.  כרגע נמצא במחסן מנוע אחד למטוס אנסון אחרי שיפוץ. הוזמנו  ארבעה נוספים מצרפת. טרם הגיעו – הסיבה: הסדר עם ממשלת צרפת  במשולב עם מטוסי המוסקיטו. יש צורך מידי  ב-6 מנועים אחרי שיפוץ- לצורך זה דרוש תקציב של 1,800 לי”ש.

15.  חלקי חילוף כולל חלקי כן – נסיעה, מערכות הידראוליות וחלקי גוף אחרים, כמעט אין במחסן. חלקים אלו הוזמנו באנגליה, ההזמנה דורשת תקציב של 3,000 לי”ש, אינה מבוצעת מחוסר מטבע.

סכום

16.   מנועי צ’יטה לקונסול – 10   תקציב בסכום 3,000 לי”ש

        מנועי צ’יטה לאנסון  – 6      תקציב בסכום 1,800 לי”ש

   חלקי חילוף אחרים –   תקציב בסכום 3,000 לי”ש

                                                     ס”ה   7,800 לי”ש

17.    בנוסף יש לקנות 3 מטוסי אנסון חדשים, רצוי מטפוס מאוחר.

גדעון אלרום סגן אלוף

מ”מ ראש לה”ד/אויר 5

שתפו את המאמר

מנוי
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
0
Would love your thoughts, please comment.x